Asukkaalle

Miten toimin havaittuani korjaustarpeita asunnossa?

Täytä vikailmoituslomake tai soita vuokranantajalle ma-pe klo 9-16 välisenä aikana numeroon 040 921 0980.

Jos korjaustarve on välitön (esimerkiksi vesivuoto) ja se tapahtuu muuna kuin yllämainittuna aikana ilmoita siitä asuinpaikkakuntasi huoltoyhtiöön.

Unohdin kotiavaimen, mitä teen?

Soita huoltoyhtiöön, numerot yläpuolella. Huoltoyhtiö veloittaa oven avaamisesta hinnastonsa mukaisesti.

Mikä ja milloin on huoltokierros?

Teemme noin puolivuosittain, tyypillisesti keväällä ja syksyllä, asuntojen huoltokierroksen kustannuksellamme. Käynnin yhteydessä vaihdetaan ilmanvaihdon suodattimet, tarkistetaan palovaroittimet ja tehdään muita huoltokalenteriin merkattuja huoltotöitä sekä asukkaiden aikaisemmin ilmoittamia pieniä korjauksia.

Käynneistä tiedotetaan 1-2 viikkoa aikaisemmin postilaatikkoihin jaettavalla tiedotteella. Pyrimme laittamaan myös tekstiviestimuistutuksen ennen huoltokierrosta. Käynnin aikana ei tarvitse olla kotona vaan huoltomiehemme voi käyttää yleisavainta, mutta kotiin jäävistä lemmikkieläimistä tulee ilmoittaa meille tiedotteessa kuvatulla tavalla.

Miten irtisanon asunnon?

Asunnon irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti. Lähetä ilmoitus mieluiten sähköpostiin tero.hanninen@oikeakoti.fi tai postitse Tero Hanninen, OikeaKoti Asunnot, Puolikuu 3F, 02210 Espoo.

Irtisanomisilmoituksesta tulee käydä ilmi vuokralaisen nimi, irtisanottavan asunnon osoite sekä vuokrasuhteen päättymispäivä. Jos lähetät irtisanomisilmoituksen postitse ilmoita mihin osoitteeseen haluat meidän vahvistavan irtisanomisilmoituksen vastaanoton. Irtisanomisilmoitus vahvistetaan puoleltamme seuraavan arkipäivän aikana.

Vuokrasopimuksemme mukaisesti irtisanomisaika on yksi (1) kuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden lopusta, jonka aikana irtisanominen on suoritettu.

Mitä minun tulee tehdä asunnolle, kun olen muuttamassa pois?

Muuttaessasi asunnosta, tulee sinun siivota asunto huolellisesti. Jos huoneistoa ei ole siivottu hyvin, laskutamme huoneiston siivouksesta aiheutuneet kulut joko pidättämällä ne vakuudesta tai laskuttamalla erikseen.

Miten ilmoitan asukasmäärän muutoksesta?

Veloitamme kuukausittaisen vuokran yhteydessä asunnossa asuvien henkilöiden lukumäärään perustuvan vesimaksuennakon. Mikäli asunnossa asuvien henkilöiden määrä muuttuu, ilmoita siitä sähköpostitse koti@oikeakoti.fi tai puhelimitse ma-pe klo 9-16 välisenä aikana numeroon 040 921 0980.

Miten ja milloin tehdään vesimaksutasaus?

Kuukausittainen vesimaksuennakko, tyypillisesti 18 €/henkilö/kk, tasataan vastaamaan toteutunutta kulutusta vuosittain ja vuokrasuhteen päättyessä.

Tasauksessa käytetty kylmän veden kuutiohinta perustuu OikeaKodin toimialueen vesilaitosten yhtiöltä laskuttamaan keskikuutiohintaan pyöristettynä lähimpään kokonaiseen euroon. Lämpimän veden kuutiohinta lasketaan kylmän veden hinnan perusteella lisättynä sen lämmittämiseen kuluvan energian kustannuksella ja pyöristettynä lähimpään euroon. Vesimaksuennakon suuruutta muutetaan kustannusten muuttuessa.

Muita kysymyksiä?

Jokaisessa asunnossa on Kodinkansio, josta löytyy vastaus taloyhtiökohtaisesti melkein kaikkeen. Jos et löydä vastausta lähetä viestiä koti@oikeakoti.fi tai soita ma-pe klo 9-16 välillä numeroon 040 921 0980.